Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Οδηγός Παρατήρησης Εναέριων Φαινομένων

Το Extraterrestrial Activity κατανοώντας τις όλο και μεγαλύτερες εξελίξεις στον χώρο της θέασης "αξιοπερίεργων'' στον ουρανό, θέλει να μοιραστεί τις γνώσεις των μελών της σχετικά με την παρατήρηση εναέριων φαινομένων.Ο ουρανός και ιδιαίτερα, ο νυχτερινός ουρανός κρύβει πολλά μυστικά τα οποία αν τα παρατηρήσουμε σωστά, μπορούμε να κάνουμε μια σωστή διάγνωση για το τι βλέπουμε και όχι να γίνουμε θύματα παρερμηνείας με αποτέλεσμα να διαδοθούν λάθος πληροφορίες. Αν μείνετε ένα βράδυ έξω στην φύση θα μπορέσετε να γινετε μάρτυρες πολλών φαινομένων πολλές φορές μπορούν να εξηγηθούν και κάποιες φορές όχι.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ

    Το πιο κοινό εναέριο φαινόμενο είναι η θέαση δορυφόρου.Οι πιο κοινοί δορυφόροι εμφανίζονται συχνά με την μορφή ενός μικρού αστεριού το οποίο αργά αργά κινείτε στον ουράνιο θόλο σε μια ευθεία και τελικά να εξαφανίζετε στο τέλος.Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, καθώς όντας ετερόφωτα έχουν το σύνηθες άσπρο χρώμα που προέρχεται από την αντανάκλαση του φωτισμού του ήλιου.

 Ένα άλλο είδος δορυφόρου είναι οι τηλεπικοινωνιακοί Iridium, που η θέαση τους μπορεί πολύ ευκόλα να παρεξηγηθεί με την θέαση ενός ΑΤΙΑ καθώς είναι ιδιαίτερη.Οι Iridium δορυφόροι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους με αποτέλεσμα τα ηλιακά κάτοπτρα που διαθέτουν να αντανακλούν το φως του ήλιου από διάφορες γωνίες, κάνοντας την θέαση τους από το γήινο επίπεδο να μοιάζει με μιά κινητή "έκρηξη" καθώς γίνετε ορατό ενα φως που ανάβει σταδιακά φτάνοντας σε ένα πολυ φωτεινό επίπεδο και μετά να σβήνει και να χάνετε.Πράγματι είναι ένα πολύ ωραίο φαινόμενο που μπορείτε και εσείς να παρακολουθήσετε, καθώς οι τροχιές τους είναι προκαθορισμένες και μπορείτε να τις βρείτε σε αυτό τον ιστότοπο βάζοντας ημερομηνία και τοποθεσία http://www.heavens-above.com/.Μέσα από αυτό το σάιτ εκτός από δορυφόρους μπορείτε να παρατηρήσετε και την τροχιά του διεθνείς διαστημικού σταθμού (ΙSS) ο οποίος είναι ορατός με γυμνό μάτι και μοιάζει με δορυφόρο στην θέαση.

ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ , ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΤΛ



    Ένα επίσης πολύ όμορφο φαινόμενο είναι εκείνο της θέασης κάποιου μετεωρίτη να πέφτει στην γη.Οι μετεωρίτες είναι εξωπλανητικά υλικά τα οποία συνήθως αποτελούνται από πάγο και βράχια.Το μέγεθος τους διακυμαίνεται στο το μέγεθος του κόκκου της άμμου μέχρι ένα μεγάλο βράχο. Αυτά τα αντικείμενα όταν εισέλθουν στην γήινη ατμόσφαιρα με την ταχύτητα που έχουν, αναφλέγονται και χάνουν όγκο αφήνοντας την χαρακτηριστική ουρά.Στον νυχτερινό ουρανό αυτό είναι ορατό σαν πεφταστέρι και ποικίλει στο μέγεθος,χρώμα και ταχύτητα.Η τροχιά του είναι πάντα ευθεία και ακολουθά το σχήμα του ουράνιου θόλου.Πολλές φορές μπορούμε να δούμε -σε μεγαλύτερα κομμάτια συνήθως- να σπάει και να δημιουργείται ένα θέαμα παρόμοιο με αυτό του πυροτεχνήματος.
Μετεωρίτης εκρηγνύεται στον αέρα



ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Όταν όλες οι άλλες περιπτώσεις αποκλειστούν τότε κάνουμε λόγο για ένα ΑΤΙΑ.Προσοχή!.Η λέξη ΑΤΙΑ δεν παραπέμπει σε κάτι εξωγηίνο αλλά μόνο σε κάτι που ίπταται και η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει.Υπάρχουν πάρα πολλοί που ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει μάρτυρες του φαινομένου αυτού αλλά και ακόμη περισσότερες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, το οποίο με την έλευσή του στα σπίτια μας ο καθένας ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο, οπού τα περισσότερα δυστηχώς είναι ψεύτικα και κατασκευασμένα.
 Εμείς διαχωρίζουμε τις θεάσεις αυτές σε δύο κατηγορίες.Τα Solid object και τα φωτεινά αντικείμενα.
Solid Objects ονομάζονται αυτά τα οποία με την θέαση τους μπορείς να καταλάβεις το σχήμα τους, δηλαδή να φαίνεται η σιλουέτα τους η ακόμη να είναι τόσο καθαρά εμφανή ώστε να βλέπεις περισσότερες λεπτομέρειες στην κατασκευή τους δηλαδή κάτι παρόμοιο με την παρακάτω φωτογραφία.

Την συγκεκριμένη φωτογραφία την βρήκε ένας κύριος στο Kentucky των Ηνωμένων Πολιτειών που την ανακάλυψε στα προσωπικά αντικείμενα του εκλιπόντως πατέρα του μετά τον θάνατό του.Εκτιμάτε ότι τραβήχτηκε λίγο έξω από το σπίτι του.Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε αρκετές λεπτομέρειες όπως τον τρούλο στην κορυφή του ιπτάμενου δίσκου αλλά και τους προωθητήρες στην βάση του.





Αυτά τα αντικείμενα σύμφωνα με θεωρίες είναι εξωγήινα σκάφη με τεχνολογίες ανώτερες απο τις αντίστοιχες γήινες στον τομέα της αεροναυπηγικής η οποίες είναι γνωστές μέσα απο μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν εξετάσει από κοντά τέτοιους δίσκους.(Θα γίνει εκτενής αναφορά σε άλλη δημοσίευση.)

Οι σημερινές εξελίξεις στο χώρο της κοσμοθεωρίας συγκλίνουν στο συμπέρασμα οτι πρόκειτε για διαστημικά σκάφη ανώτερων πολιτισμών τα οποία επισκέπτονται την γη από άλλους κόσμους.Βρίσκονταν εδώ πολύ νωρίτερα από εμάς και σίγουρα θα υπάρχουν και μετά.





Ένα άλλο είδος αντικειμένου που συναντάτε συχνά είναι εκείνο που οι ερευνητές ονομάζουν probe.Πρόκειτε για μικρά κυλινδρικά αντικείμενα μη-επανδρωμένα -ας μου επιτραπεί η έννοια- σκάφη, με τα οποία μπορούν και συλλέγουν πληροφορίες σε συγκεκριμένα μέρη, συχνά για πολλές ώρες. Έχουν καταγραφεί σε βιντεο. Σχεδόν πάντα εξέρχονται από ένα μεγαλύτερο σκάφος και οι θεατές του έχουν το παράξενο αίσθημα της παρακολούθησης. Δείτε το σχετικό βίντεο.







ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Η επόμενη κατηγορία είναι αυτή που συναντάται πιο συχνά και είναι πιο εύκολο να παρερμηνευτεί. Διάφορα φώτα στον ουρανό πολλές φορές ένα , άλλες φορές πολλά μαζί έχουν παρατηρηθεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Το χαρακτηριστικό τους είναι η ομαλή κίνηση που συνοδεύεται από απότομες αλλαγές πορείας (deviations) οι οποίες δεν μπορούν να εξηγηθούν με γήινη τεχνολογία.Το χρώμα τους δεν είναι σταθερό και συνήθως ακούμε πολλά διαφορετικά χρώματα από μία και μόνο θέαση. Αυτό οφείλετε στην ιόνηση του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτά τα αντικείμενα χρησιμοποιούν αντιβαρυτικές τεχνολογίες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την εκπομπή τεραστίων ποσοτήτων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Όπως ακριβώς μια λάμπα φθορίου ανάβει, στις ίδιες αρχές οφείλεται και το το φαινόμενο της φωταγώγησης των αντικειμένων αυτών. Ο ατμοσφαιρικός αέρας ιονίζεται παράγοντας φωτόνια που το χρώμα ποικίλει σε όλο το φάσμα του φωτός το οποίο οφείλεται στην διαφοροποιήση των ατμοσφαιρικών αερίων στην ατμόσφαιρα. Καθώς δηλαδή αλλάζει η αναλογία των ατμοσφαιρικών αερίων έτσι αλλάζει και το φως που εκπέμπουν.Εκτός απο τα αντικείμενα αυτά, έχουν παρατηρηθεί φωτεινές σφαίρες οι οποίες όντας μικρές σε μέγεθος χαρακτηρίζονται ως ενεργειακές σφαίρες και υπάρχουν περιπτώσεις εισβολής ακόμα και σε σπίτια. Έχουν παρατηρηθεί στον σχηματισμό αγρογραφημάτων (δείτε το βίντεο) αλλα μπορούν και να παίξουν τον ρόλο των probes, συλλέγοντας πληροφορίες, όπως στην περίπτωση του concorde.



Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ερασιτεχνικό και κρίνεται ως άριστο καθώς φαίνονται πανέμορφα τα αντικέιμενα αυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου