Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Τεχνολογία των θεών



   Η Αίγυπτος είναι μία χώρα γεμάτη με δημιουργήματα από τον αρχαίο κόσμο. Γιγάντια αλλά και μυστηριώδη κτίρια, πυραμίδες, υπόγειες στοές, μούμιες ,πολλοί πάπυροι αλλά και λιθογραφίες, όλα διάσπαρτα και θαμμένα στην έρημο εξάπτουν την φαντασία και περιμένουν σιωπηλά κάποιον να τα εξερευνήσει.
   Μιλώντας για λιθογραφίες ας ασχοληθούμε λίγο με τον αρχαίο ναό της Αβύδου στην Αίγυπτο, που είναι τουλάχιστον 3.200 ετών.
   Η Άβυδος της Αιγύπτου, όπου κατά την αρχαία αιγυπτιακή λεγόταν Αμπ-Του, και στη σύγχρονη Άραμπα αλ-Μαντφούνα, είναι μία από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου. Βρίσκεται περίπου 550 χλμ. νότια του Καΐρου και 160 χλμ. βόρεια του Λούξορ επί της δυτικής όχθης του Νείλου. Η Άβυδος ήταν η νεκρόπολη μιας μεγάλης γύρω απ΄ αυτή έκτασης στην οποία μετά από ανασκαφές φέρεται να έχουν ενταφιασθεί εκεί οι Φαραώ της Β΄ Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου. Στο χώρο της νεκρόπολης αυτής υπήρχαν πολλοί ναοί σημαντικότερος των οποίων ήταν ο ναός του Σηθ Α΄.
Σε ένα από τα οριζόντια δοκάρια της οροφής του ναού , βρέθηκε μια σειρά λιθογραφιών που έκαναν τους δύσπιστους να πουν ότι οι λιθογραφίες αυτές δεν υπάρχουν και είναι μια ακόμη απάτη των ουφολόγων. Δείτε όμως καλύτερα…




Ποιες συμπτώσεις θα έκαναν τον αρχαίο καλλιτέχνη να σχεδιάσει αυτά τα σχήματα;

Τί θα μπορούσε να θυμίζει αυτό το σχήμα ;


stealth B-2

Το όχημα EKIP , που πετάει βάση του φαινομένου Κοάντα.


Δε σταματάμε όμως σε μια σύμπτωση. Δείτε το όχημα της επόμενης φωτογραφίας με το μεγάλο κάθετο ουραίο.





Βλέποντας την παρακάτω εικόνα πολλοί λένε όταν το πρωτοβλέπουν ότι πρόκειται περί ελικοπτέρου, όπως το Απάτσι ή το μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού. Αυτό όμως αποκλείεται διότι δεν υπάρχει κάθετο ουραίο στροφίο.




Προσέξτε όμως την ουρά. Ο καλλιτέχνης την έκανε να εξέχει προς τα έξω. Μήπως το όχημα είχε δύο ουρές; Προσέξτε επίσης πάνω από την καμπίνα και κάτω από τον έλικα. Μήπως δεν έχουμε απλά ένα κινητήρα ή μια βάση στήριξης του έλικα; Ο καλλιτέχνης επίσης έκανε και εκείνο το τμήμα να εξέχει. Μήπως έχουμε ένα οριζόντιο φτερό;
Δείτε αυτό το όχημα των πεζοναυτών των ΗΠΑ!

Bell Boeing V-22 Osprey


Bell Boeing V-22 Osprey 


Το σχέδιο Μπλομ -Βος 1003 της ναζιστικής Γερμανίας



Η επίσημη εξήγηση των αρχαιολόγων; Στο ίδιο σημείο υπήρχαν ιερογλυφικά τα οποία τα «στοκάρισαν» και έφτιαξαν από επάνω τους άλλα. Με τον καιρό διαβρώθηκαν και τα καινούργια με αποτέλεσμα ο συνδυασμός παλαιών και νέων ιερογλυφικών να μας δώσει το σημερινό αποτέλεσμα.


 

Ένα ερώτημα σχετικά με την θεωρία αυτή είναι, γιατί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στο Ναό ιερογλυφικά που «στοκαρίστηκαν» και γενικώς, όλα τα άλλα ιερογλυφικά ήταν καλής ποιότητος... και κάτι το πιο 'προχωρημένο'  θα μπορούσε να είναι το αν σίγουρα την τεχνολογία την ανακάλυψαν σίγουρα πρώτοι οι Γερμανοί, Αμερικανοί και Ρώσοι ή ....απλώς την αντέγραψαν;




Βιβλιογραφία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου